Foto: ifsc-climbing.org

Druga tekma na Kitajskih tleh je potekala v Wujiangu, ki je eden izmed najbolj ekonomsko uspešnih mest na Kitajskem. To je bila že 9. tekma v zgodovini, ki je bila organizirana v tem mestu. Slovenskih predstavniki so bili tokrat samo štirje. Od tekmovalcev, ki so nastopili v Keqiaou je manjkal Anže Peharc.

V kvalifikacijah smo pri moških videli kar štiri vrhove (Toby Roberts (GBR), Taisei Homma (JPN), Sorato Anraku (JPN), Colin Duffy (USA)). Luka Potočar je končal na 26. mestu, Martin Bergant pa na 51. V polfinalu sta spet najbolje plezala Toby in Sorato. Luka je pridobil nekaj mest in končal na 15. mestu, ampak se ni uvrstil v finale. V finalu so na prvih treh mestih končali Tony, Taisei in Sorato.

V ženskih kvalifikacijah smo videli tri vrhove: Janja Garnbret, Zhilu Luo (CHN) in Laura Rogora (ITA). Mia Krampl je končala na 20. mestu. V polfinalu so na vrhu ostale prve tri iz kvalifikacij. Mia je bila odlična 8. in je se je kot zadnja uvrstila v finale. V finalu je bila najboljša Janja, ki je tudi edina dosegla vrh. Sledila ji je domačinka Zhilu, tretja pa je bila Chaehyun Seo (KOR). Laura je naredila napako in končala na 6. mestu. Mia je bila na koncu odlična 8.

Foto: ifsc-climbing.org

Plezalci se bodo v začetku maja pomerili v Salt Lake city (USA).

Rezultati, fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.