6. in 7. aprila je v Kamniku potekala balvanska tekma Zahodne lige. V soboto so se na balvanih preizkusile mlajše kategorije, v nedeljo pa starejše.

Začeli so najmlajši. Na devetih balvanih smo naenkrat spremljali mlajše cicibanke in mlajše cicibane. Najbolje sta se odrezala Zala Mordej, ki je dosegla 6. mesto in Jakob Fonda, ki je dosegel odlično 3. mesto. Pri mlajših cicibanih smo imeli samo še enega predstavnika, in sicer Žaka Tavčarja, ki je dosegel 18. mesto, pri mlajših cicibankah pa še 4 druga dekleta, ki so dosegle sledeče rezultate: Iva Lavtar Mikanovič 11. mesto, Anika Šolar 15. mesto, Neža šolar 22. mesto in Lena Kolman 25. mesto.

Pri starejših cicibanih nismo imeli nobenega predstavnika, smo jih pa pri starejših cicibankah imeli kar 9. V prvo deseterico so se ena za drugo z sedmimi vrhovi uvrstile Mina Tomažin 7. mesto, Nina Rodman 8. mesto in Gaja Kovačič 9. mesto. Sledile so Jera Arh 22. mesto, Pika Manfreda 27. mesto, Zala Dolenc 59. mesto, Mia Vertačnik 65. mesto, Nika Cilenšek 68. mesto in Sara Štravs 70. mesto.

Na koncu sta se pri mlajših dečkih dokazala še Tibor Mohar, ki si je priboril kar 3. mesto in Gal Justin, ki je dosegel 26. mesto. (napisala: Hana Humerca)

V nedeljo sta v kategoriji mlajših deklic, ki je bila zaradi številčnosti tekmovalk razdeljena v 2 skupini, nastopili naša Lara Štremfelj in Naja Pretnar. Vseh 8 balvanskih problemov je bilo res izvirno postavljenih in nekaj od njih je bilo kar selektivnih. Naja je osvojila 26. mesto, Lari pa je nekaj minut pred koncem uspelo preplezati zelo težek balvan, kar jo je poneslo na odlično 5. mesto

Ob 13h so s tekmovanjem pričele starejše deklice, kjer sta naš klub zastopali Marija Ponikvar in Nika Pretnar. V močni konkurenci se je Mariji uspelo prebiti do 25. mesta, Niki pa do 19. mesta. Obe sta preplezali 4 balvane, a je Niki uspelo doseči 2 coni več.

Zadnja kategorija, ki so jo zastopali naši plezalci, je štartala ob 17:30. Sonce je bilo ob tej uri še kar visoko na nebu in popoldne je imelo čisto poletne temperature. Tudi v kategoriji starejših dečkov je bila konkurenca huda in nekaj balvanov je bilo res neizprosnih. David Maler je preplezal 5 balvanov, kar je zadostovalo za 11. mesto. Oskar Lev Mohar je preplezal le 1 balvan manj, a se je na koncu moral zadovoljiti z 20. mestom.

Vsem tekmovalcem en velik aplavz in se vidimo kmalu na tekmi težavnosti v Žirovnici. (napisal. Gregor Senica)

Rezultati: sobota, nedelja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.