V soboto, 20. 4. 2024, je v Žirovnici potekala tekma Zahodne lige v težavnosti.

Med mlajšimi cicibani so nas zastopali Jakob Fonda, ki je ponovno dosegel oba vrhova, do prvega mesta pa mu je zmanjkalo le nekaj sekund hitrejše plezanje. Eno smer sta splezala tudi Ožbej Zupan (7. mesto) in Žak Tavčar (12. mesto), Izak Jekovec pa je bil na prvi težavnostni tekmi 24.
Pri mlajših cicibankah so Zala Mordej, Anika Šolar, Neža Šolar in Lena Kolman preplezale prvo smer, v drugi pa jim je zmanjkalo le nekaj gibov. Končale so na 12., 15., 17. in 20. mestu.

Veliko vrhov je bilo tudi v številčni kategoriji starejših cicibank. S po dvema sta tekmo zaključili Mina Tomažin (4. mesto) in Gaja Kovačič (8. mesto), en vrh so dosegle Nina Rodman (20. mesto), Pika Manfreda (29. mesto), Nika Cilenšek (48. mesto) in Lana Zapušek (52. mesto), dobro pa so se odrezale tudi Klara Maša Gračnar (63. mesto), Sara Štravs (66. mesto), Iza Trseglav (68. mesto) in Luna Kožel Černe (74. mesto).

Ob 15h so prišle na vrsto 3 kategorije: mlajši dečki, starejši dečki in kadeti. Pri kadetih nismo imeli predstavnika, zastopala pa sta nas 2 mlajša dečka in en starejši deček. Vijolično smer sta Gal Justin in Tibor Mohar oba padla na istem oprimku, pri oranžni pa je Tibor dosegel vrh, Galu pa je čisto na koncu zmanjkalo moči. Priplezal si je 14. mesto, Tibor pa je domov odnesel bronasto kolajno. Lev Oskar Mohar je imel v kategoriji starejših dečkov res težki nalogi. V vijolični smeri mu je zmanjkalo par gibov do vrha, v rdeči smeri pa je zaključil malo nižje, kar je zadostovalo za še vedno odlično 11. mesto. V zadnjem delu tekme so štartale še starejše deklice in kadetinje. Edina predstavnica nas je zastopala pri starejših deklicah. Obe smeri sta bili zelo težavni. Naša Eva Zupan je kljub temu plezala zelo suvereno in si priplezala 19. mesto.

Čestitamo vsem plezalcem in se vidimo na še zadnji tekmi Zahodne lige, ki bo potekala v Ljubljani. (napisala: Gregor Senica in Nejc Primc)

Rezultati, galerija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.