21. avgusta se je v Rusiji v mestu Voronezh začelo svetovno mladinsko prvenstvo. Desetdnevno tekmovanje, ki je združevalo vse tri discipline: balvane, težavnost in hitrost. Podelili so tudi medalje za kombinacijo. V Rusijo je odpotovala 12 članska ekipa Slovenije. Med njimi sta bila tudi naša Eva Puhar in Gorazd Jurekovič.

Gorazd je bil prvi, ki je začel s tekmovanjem. Prva disciplina je bila težavnost. Uspešno se je prebil v finale. V finalno smer se je podal suvereno in z odličnimi obeti za medaljo, ampak je na žalost naredil napako in končal tik pod stopničkami na 4. mestu. Vseeno super rezultat! Bravo! 💪 Pri ženskah je Eva prišla do polfinala, kjer pa se v drugi polovici stene ni dobro prijela oprimka in končala na 14. mestu. Kljub vsemu si zasluži čestitke! Bravo, Eva! Med Slovenci si je srebrno medaljo priplezala Lucija Tarkuš, Sara Čopar je bila zlata in Liza Novak bronasta. Timotej Romšak je bil ravno tako bronasti.

V balvanih je Gorazd prišel do polfinala, kjer pa je končal na dobrem 8. mestu. Pri ženskah se je Eva uvrstila v polfinale, ki pa ga je potem moral na žalost izpustiti. Celotno prvenstvo je plezala z bolečinami v hrbtu, ki pa so bile potem premočne za nadaljevanje. Končala je na 16. mestu. Upamo, da se bo Eva kmalu pozdravila in bo lahko nadaljevala uspešno plezalno pot. Med ostalimi Slovenskimi predstavniki je bila Sara Čopar 2., Lucija Tarkuš pa 3. Sara je bila tudi zmagovalka kombinacije. Odlični rezultati!

Super rezultati za naša mlada tekmovalca, še posebej na njunem prvem tako velikem tekmovanju! Odlični obeti za prihodnost.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.