Včeraj se je v Šenčurju odvijala še zadnja tekma zahodne lige v letošnji sezoni. Kot ponavadi se je tudi tokrat udeležilo kar nekaj naših mladih plezalcev in plezalk.
 
Štartali smo z mlajšimi cicibankami in cicibani. Tu je nastopila naša odlična in talentirana plezalka Maksa Tišler Močnik, ki je za las zgrešila drugo mesto, a je kljub vsemu zasedla odlično tretje mesto. Po preplezani prvi smeri, je merila svoje moči z ostalimi najboljšimi plezalkami še v drugi smeri. Kajti le tiste, ki so preplezale prvo smer, so vstopile tudi v drugo. Od cicibanov je sodeloval tudi Matija Pretnar, ki mu manjka še nekoliko borbenosti in samozavesti za uspešno preplezano smer. Tekma je tekla tekoče, po planu.
 
Za njim so nastopili starejši cicibani od katerih sta naš športnoplezalni odsek zastopala Matjaž Grilc in Gorazd Jurekovič. Slednji je brez težav zaključil s prvo smerjo in samozavestno stopil v drugo, kjer je ponovno dokazal, da mu ni para. Edini je splezal smer prav do zadnjega oprimka! In si priplezal zlato medaljo! In tudi končni pokal, saj je tudi v skupnem seštevku dosegel najboljše prvo mesto. Bravo! Tudi Matjaž Grilc se je boril,vendar zaključil s smerjo tik pod vrhom. Od punc je v tej kategoriji starejših cicibank nastopila Eva Glavač. Super punca, ki ni od muh. Brez kakršnihkoli težav čez prvo smer in tako tudi v drugi do le nekaj oprimkov pod vrhom, kjer ji je zmanjkalo moči. Na koncu je zasedla super tretje mesto
 
Še enkrat iskrene čestitke vsem in vsakemu posebej. Iz te mladine se prav gotovo nekaj bo! Kar mi je najbolj všeč, je to, da navijajo drug za drugega in se veselijo zmag svojih sotekmovalcev! Zagotovo so naš ponos! In že komaj čakam, da se odpravimo na skupni plezalni tabor! (Špela Perčič)
 

Pri mlajših dečkih in deklicah smo imeli kar osem predstavnikov. Na koncu so trije stali na stopničkah za zmagovalce. Hana Humerca je po izenačenih dveh smereh v super finalu plezala odlično in zmagala. 3. mesto sta si delili, skupaj s še tremi sotekmovalkami, Maja Arnež in Lucija Medja. Klara Škutelj je po dobrem plezanju v obeh smereh osvojila 14. mesto. Živa Jovanovič je bila 29. Jan Ulčar je za las zgrešil stopničke in končal na 4. mestu. Tanej Cerar Božič je bil 11., Žiga Bertoncel pa je bil po dobri 1. smeri nepazljiv v drugi in izgubil nekaj mest ter končal na 21. mestu.

Pri starejših deklicah je odlično plezala Anja Vovk in osvojila 10. mesto, kar je njen najboljši rezultat letos. Lara Nikolič je padla na detajlu smeri, zato si je 11. mesto delila s šestimi sotekmovalkami. Tik za njimi je končala Nina Grošelj, dosegla je 18. mesto. Matej Bakoš je po dobrem plezanju končal na 7. mestu in s tem dosegel najboljšo uvrstitev do sedaj. (Igor Primc)

Mlajše cicibanke

3. Maksa Tišler Močnik

Mlajši cicibani

29. Matija Pretnar

Starejši cicibanke

3. Ela Glavač

Starejše cicibani

1. Gorazd Jurekovič
20. Matjaž Grilc

Mlajše deklice

1. Hana Humerca
3. Maja Arnež
3. Lucija Medja
14. Klara Škutelj
29. Živa Jovanovič

Mlajši dečki

4. Jan Ulčar
11. Tanej Cerar Božič
21. Žiga Bertoncelj

Starejše deklice

10. Anja Vovk
11. Lara Nikolič
18. Nina Grošelj

Starejši dečki

7. Matej Bakoš

Rezultati so dosegljivi tukaj, nekaj fotografij je v galeriji.

Napisala: Špela Perčič in Igor Primc

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.