Pretekli vikend je potekala prva tekma Zahodne lige 2017/18. Plezalci so se pomerili v balvanih, ki so jih pripravili v Vipavi.

Tekmovalci so bili razdeljeni na dva tekmovalna dneva. V soboto so se pomerili mlajši in starejši cicibani ter cicibanke, v nedeljo pa mlajši in starejši dečki ter deklice, skupaj s kadeti in kadetinjami.

V nedeljo smo začeli s kategorijo mlajše deklice. Med tekmo je močno deževalo, a so organizatorji dobro poskrbeli za streho, tako da ni oviral tekmovalk, staršev in trenerjev. Maja Arnež, Lina Laharnar, Ela Glavač in Klara Škutelj so plezale odlično. Maja je zmagala, Ela je bila 5., Klara 6. in Lina 8. Bolderji so bili dobri, a niso prišli do izraza, ker so organizatorji dovolili prijemanje lukenj za oprimke.

Za njimi so začeli mlajši dečki, ki so imeli podobne bolderje, le luknje niso veljale. Tudi fantje so plezali odlično. Gorazd Jurekovič je edini preplezal vse bolderje in zmagal. Jan Ulčar je bil 4., Tanej Cerar Božič 7., Nejc Skumavec pa 12.

Sledil je krajši odmor, med katerim so zamenjali večino bolderjev, kar se je izkazalo za ne najbolj posrečeno potezo. Bili so nekoliko pretežki. Z manjšo zamudo se je začela tekma starejših deklic in kadetinj. Pri starejših deklicah je bila Živa Jovanovič 7., Hana Humerca pa 11. Pri kadetinjah sta bili Lara Nikolič 7., Nina Grošelj pa 9. (napisal: Igor Primc)

Čestitke!

Mlajše deklice U12

1. Maja Arnež
5. Ela Glavač
6. Klara Škutelj
8. Lina Laharnar

Mlajši dečki U12

1. Gorazd Jurekovič
4. Jan Ulčar
7. Tanej Cerar Božič
12. Nejc Skumavec

Starejše deklice U14

7. Živa Jovanovič
11. Hana Humerca

Kadetinje H14

7. Lara Nikolič
9. Nina Grošelj

Rezultati in fotografije so v galeriji. Najbrž bodo tudi v kratkem vsi rezultati na spletni strani lige.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.